Nový školní rok za rohem – pro přípravu svačin jedině magsbags svačinové ubrousky
Polovina léta značí jediné, tábory jsou v plném proudu, ale také přípravy pro prvňáčky i školáky, kteří načerpávají sílu na nový školní rok. Máme pro vás tip, jak se předpřipravit a chystání svačin si ulehčit. Svačinové ubrousky jsou rychlým a efektivním řešením, jak si hektická rána zpříjemnit, a tím si ulehčit náročnější období v roce.
Jaké výhody má svačinový ubrousek?
Svačinový ubrousek přináší mnoho benefitů. Manipulace s ním je jednoduchá, svačiny si připraví i školáci sami. Čím snazší příprava, o to klidnější rána.
Čím je výjimečný?
- praktický pomocník pro přenášení svačiny
- rychlé a efektivní balení svačin
Jak na to?
- ubrousek rozložte
- vložte připravenou svačinu
- přehněte ze 3 stran
- zapněte na suchý zip
- vložte do batůžku
- variabilní a dobře se přizpůsobí velikosti svačiny, vezme si jen tolik místa, kolik právě potřebuje a nezabere tolik místa v batohu
- ekologický a opakovatelně použitelný, nahradí stovky jednorázových obalů
- pratelný na 40 °C, s omyvatelnou vnitřní impregnací
Jak velké svačiny ubrousek pojme?
- 2 velké obložené housky + müsli tyčinka
- 2 obložené rohlíky nebo chleby
- 2 sendviče nebo bagely + drobná sušenka
Jak se o ubrousek starat?
Aby vám svačinový ubrousek dlouho sloužil, je třeba o něj správně pečovat. Je to jednodušší, než stálé vymývání svačinových krabiček. Ukážeme vám, jak na to.
Svačinový ubrousek je z vnitřní strany impregnovaný a omyvatelný.
Udrží menší vlhkost, jako je třeba umyté jablíčko nebo namazaná houska s máslem. Ovšem není 100% nepropustný.
Co tedy dělat po použití?
- po použití z ubrousku vyklepejte zbytky jídla a případné drobky
- ubrousek otočte naruby a otřete vodou s kapkou jaru
- nechte volně uschnout, nedávejte na topení
- nepoužívejte aviváž
- pokud je ubrousek už hodně špinavý, dejte ho do pračky a vyperte na 40 °C
Tip na rychlou svačinu!
Pomazánka z pečené zeleniny
Příprava: 10 minut
Pečení: 30 minut
- 2 červené cibule
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 2 petržele
- 1 červená paprika
- 1 palička česneku
- sůl, pepř
- bylinky dle chuti (bazalka, petržel, tymián)
- olivový olej
- pečící papír
Jak postupovat?
- Kořenovou zeleninu a cibuli zbavíme slupek a nakrájíme na čtvrtky, dáme na plech s připraveným pečícím papírem.
- Papriku nakrájíme na menší kousky a přidáme k zelenině.
- Potřeme olivovým olejem se smíchaným prolisovaným česnekem, který si připravíme v menší misce stranou.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 30 minut.
- Jakmile je zelenina hotová, vyndáme ji a necháme chvíli zchladnout.
- Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami dle vaší chuti.
- Nejlépe si rozumí s domácím kváskovým chlebem. Určitě se vám vrátí ubrousek prázdný.
Nechte si chutnat a klidný začátek školního roku!