Nový školní rok za rohem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ pro přípravu svačin jedině magsbags svačinové ubrousky

Polovina léta značí jediné, tábory jsou v plném proudu, ale také přípravy pro prvňáčky i školáky, kteří načerpávají sílu na nový školní rok. Máme pro vás tip, jak se předpřipravit a chystání svačin si ulehčit. Svačinové ubrousky jsou rychlým a efektivním řešením, jak si hektická rána zpříjemnit, a tím si ulehčit náročnější období v roce.

Jaké výhody má svačinový ubrousek?

Svačinový ubrousek přináší mnoho benefitů. Manipulace s ním je jednoduchá, svačiny si připraví i školáci sami. Čím snazší příprava, o to klidnější rána.

Čím je výjimečný?

  • praktický pomocník pro přenášení svačiny
  • rychlé a efektivní balení svačin

svačinový ubrousek_1 svačinový ubrousek 1 svačinový ubrousek 2

Svačinové ubrousky svačinový ubrousek 3 svačinový ubrousek 4

Limitka prázdniny 2024 narval

Fotbalový míč

Červená na béžové

 Jak na to?

  1. ubrousek rozložte
  2. vložte připravenou svačinu
  3. přehněte ze 3 stran
  4. zapněte na suchý zip
  5. vložte do batůžku
  • variabilní a dobře se přizpůsobí velikosti svačiny, vezme si jen tolik místa, kolik právě potřebuje a nezabere tolik místa v batohu
  • ekologický a opakovatelně použitelný, nahradí stovky jednorázových obalů
  • pratelný na 40 °C, s omyvatelnou vnitřní impregnací

Jak velké svačiny ubrousek pojme?

  • 2 velké obložené housky + müsli tyčinka
  • 2 obložené rohlíky nebo chleby
  • 2 sendviče nebo bagely + drobná sušenka

Jak se o ubrousek starat?

Aby vám svačinový ubrousek dlouho sloužil, je třeba o něj správně pečovat. Je to jednodušší, než stálé vymývání svačinových krabiček. Ukážeme vám, jak na to.

Svačinový ubrousek je z vnitřní strany impregnovaný a omyvatelný

Udrží menší vlhkost, jako je třeba umyté jablíčko nebo namazaná houska s máslem. Ovšem není 100% nepropustný.

Co tedy dělat po použití?

  • po použití z ubrousku vyklepejte zbytky jídla a případné drobky
  • ubrousek otočte naruby a otřete vodou s kapkou jaru
  • nechte volně uschnout, nedávejte na topení
  • nepoužívejte aviváž
  • pokud je ubrousek už hodně špinavý, dejte ho do pračky a vyperte na 40 °C

Tip na rychlou svačinu!

Pomazánka z pečené zeleniny

Příprava: 10 minut

Pečení: 30 minut

  • 2 červené cibule
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 2 petržele
  • 1 červená paprika
  • 1 palička česneku
  • sůl, pepř
  • bylinky dle chuti (bazalka, petržel, tymián)
  • olivový olej
  • pečící papír

Jak postupovat?

  • Kořenovou zeleninu a cibuli zbavíme slupek a nakrájíme na čtvrtky, dáme na plech s připraveným pečícím papírem. 
  • Papriku nakrájíme na menší kousky a přidáme k zelenině.
  • Potřeme olivovým olejem se smíchaným prolisovaným česnekem, který si připravíme v menší misce stranou.
  • Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 30 minut.
  • Jakmile je zelenina hotová, vyndáme ji a necháme chvíli zchladnout.
  • Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami dle vaší chuti.
  • Nejlépe si rozumí s domácím kváskovým chlebem. Určitě se vám vrátí ubrousek prázdný.

Nechte si chutnat a klidný začátek školního roku!